ondernemen duitsland

In de bijlage Aandachtspunten belasting bij grensoverschrijdend werken mrt 2014  vind je alle benodigde informatie over deze kwestie.

Het document Leveren van Goederen en diensten naar andere EU febr. 2014  geeft veel achtergrondinformatie.

Werkgroep Krimp schreef 27 januari 2014 2 brieven aan de 2e Kamer en de Vaste Kamercommissie: Brief Kamercie Grenskwartieren

en Obstakels defintief,  waarin een notitie over de obstakels in het werkverkeer over de grens.

In de brieven wordt verwezen naar de nota “Krimp biedt kansen, geef ons de gereedschappen”  die in april 2013 al aan het Ministerie voor Binnenlandse Zaken was verstuurd: lees verder in: Grenskwartieren definitief

Op 21 januari 2014  verscheen een positief artikel in de Gelderlander over ‘Kreis Borken”. Aanbevolen lectuur door Jan Deunk (van Advies&Administratie Deunk):

Kreis Borken gaat het goed in 2014 Gelderlander 20140121

Als gebied direct aan de grens is het voor veel ondernemers zinnig om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om zaken te doen over de grens. Een aantal leden heeft zich hier mee beziggehouden en een interessante thema avond hieraan gewijd.
Jan Deunk (van Advies&Administratie Deunk) heeft een en ander op een rijtje gezet. Informatie op PDF

Hij is gaarne bereid meer informatie te geven. Een vraag mailen?